ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΥΚΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΥΚΙΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΕΥΚΙΑ

*** μόνο 65€/άτομο σε δίκλινο με πρωινό !!! ***

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου | 2ήμερη Εκδρομή | Πρόγραμμα περιηγήσεων σε Δάσος Στροφυλιάς - Παραλία Καλογριάς - Καλαβρυτα - Μέγα Σπήλαιο - Παραλία Πευκιά - Ξυλόκαστρο!

ΔΕΝ ΧΑΝΟΥΜΕ το εκδρομικό 2ήμερο που κλείνει το φετινό Καλοκαίρι με τον καλύτερο τρόπο !!!

 • Μπάνιο στις εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς παραλίες της Καλογριάς και του Πευκιά!
 • Σαββατιάτικη βολτίτσα και ύπνος στα γραφικά και δροσερά Καλάβρυτα! 
 • Προσκύνημα στο καθηλωτικό Μέγα Σπήλαιο!
 • Βόλτα, καφέ & φαγητό στην παραλιακή περαντζάδα του Ξυλόκαστρου!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα
Αναχώρηση 07:00 από Νέο Ηράκλειο και 7.30 από Ομόνοια, ημίωρη στάση σε καφέ της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ στην περιοχή του Αιγίου και προσπερνώντας την Πάτρα με κατεύθυνση τον Πύργο φθάνουμε στο ΔΑΣΟΣ της ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ. 

Στη συνέχεια της διαδρομής φθάνουμε στην αμμώδη ΠΑΡΑΛΙΑ της ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ, βραβευμένης με Γαλάζια Σημαία. Χρόνος ελεύθερος για μπάνιο και γεύμα προαιρετικά. 

Νωρίς το απόγευμα φέυγουμε για ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ. Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, πανέμορφος κάθε εποχή του χρόνου, που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό στα Καλάβρυτα. 

Διανυχτέρευση στο ξενοδοχείο μας που βρίσκεται μέσα στην κωμοπολη των Καλαβρύτων.

2η μέρα
Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε 9.00 το πρωι για ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ όπου προβλέπεται παραμονή μας εκεί περίπου για 1 ώρα.

Αναχωρούμε από Μέγα Σπήλαιο με κατεύθυνση προς Αθήνα και προορισμό την μαγευτική ΠΑΡΑΛΙΑ του ΠΕΥΚΙΑ όπου θα παραμείνουμε περίπου για 2 ώρες. 

Στην συνέχεια πάμε στην παραλία του γειτονικού ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ για γεύμα, βόλτα και καφέ έως τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Επιστροφή στην Αθήνα έχοντας κλίσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου με μια από τις ωραιότερες εκδρομικές εμπειρίες του φετινού καλοκαιριού!

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

 • 65€/άτομο σε Δίκλινο
 • 85€/άτομο  σε μονόκλινο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • 1 Διανυκτέρεύση στο Ξενοδοχείο Achillion Hotel 3*** στα Καλάβρυτα!
 • 1 Πρωινό σε μπουφέ
 • Μεταφορές-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμά μας
 • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας
 • Φ.Π.Α
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • 1,5€ δημοτικός φόρος
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

 

Τηλ. κρατήσεων: 210 27 72 954

Κινητό: 697 22 22 563

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δάσος Στροφυλιάς

Το δάσος είναι ένα ξεχωριστό τοπίο γεμάτο εναλλαγές, με το έδαφος σε μεγάλες επιφάνειες να κατεβαίνει χαμηλότερα από τη στάθμη της θάλασσας, σχηματίζοντας λίμνες, έλη, ποταμάκια και λιμνοθάλασσες. Ένα δάσος από πεύκα, κουκουναριές και βελανιδιές, που προστατεύεται από τη σύμβαση ΡΑΜΣΑΡ. Είναι πέρασμα αποδημητικών πουλιών και χώρος αναπαραγωγής θαλάσσιας χελώνας. Δεξιά μας η λίμνη Προκόπου, ένα επίσης όμορφο τοπίο, υγροβιότοπος με σπάνιο οικοσύστημα μεγάλου επιστημονικού ενδιαφέροντος. Επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω ενός καναλιού και έχει υφάλμυρο νερό. 

Παραλία της Καλογριάς

Παραλία Βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία. Με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά της και την απέραντη αμμουδιά της, η παραλία Καλόγρια στην Αχαΐα κερδίζει επάξια μια θέση στις καλύτερες παραλίες της Πελοποννήσου! Η ατελείωτη χρυσή αμμουδιά 9 χιλιομέτρων, οι αμμόλοφοι, τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά και η θέα του δάσους της Στροφυλιάς (20.000 στρέμματα κατά μήκος της παραλίας) δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικής φυσικής ομορφιάς που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Πελοποννήσου, πανέμορφος κάθε εποχή του χρόνου, που δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Εδώ θα συναντήσετε ένα ονειρικό σκηνικό με λιθόκτιστα σπίτια, μικρές πλατείες, χαριτωμένους πεζόδρομους, γραφικά καφέ και ταβέρνες δίπλα σε σκιερά πλατάνια. Σήμα κατατεθέν της πόλης ο οδοντωτός, που εγκαινιάστηκε στα 1896 και εκτελεί τη διαδρομή (22 χλμ.) Καλάβρυτα–Διακοπτό. Αυτή η διαδρομή, που διατρέχει το Φαράγγι του Βουραϊκού και καταλήγει στις ακτές του Κορινθιακού κόλπου, θεωρείται μια από τις ομορφότερες διαδρομές με τρένο στην Ελλάδα. 

Μέγα Σπήλαιο

Η Μονή βρίσκεται δέκα χιλιόμετρα βορειανατολικά των Καλαβρύτων στο δρόμο που ενώνει την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών με τα Καλάβρυτα, και είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου (απ' όπου και το όνομα της) της οροσειράς του Χελμού, επάνω από την απότομη χαράδρα του Βουραϊκού ποταμού, σε υψόμετρο 899 μέτρων. Απόλυτα εναρμονισμένο με το άγριο και εντυπωσιακό τοπίο της περιοχής το οκταώροφο συγκρότημα της Μονής καθηλώνει και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη! Το καθολικό της Μονής σκαμμένο στο βράχο, είναι ναός σταυροειδής, εγγεγραμμένος με δύο νάρθηκες. Ο κυρίως ναός έχει τοιχογραφίες του 1653, αξιόλογα μαρμαροθετήματα στο δάπεδο, ξυλόγλυπτο τέμπλο κ.λ.π. ενώ στο νάρθηκα οι τοιχογραφίες ανάγονται στις αρχές του 19ου αιώνα. Το Μουσείο της Μονής εκτός από τα σημαντικά κειμήλια της Ελληνικής Επανάστασης, διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, σιγγίλια, χειρόγραφα με εξαίρετες μικρογραφίες, πολύτιμους χρυσούς σταυρούς με Τίμιο Ξύλο, χαλκογραφίες, προσωπογραφίες, Ευαγγέλια σε περγαμηνές, το ωμοφόριο του Χρύσανθου Νοταρά, χρυσοκέντητους Επιτάφιους, αντιμήνσια, βυζαντινές εικόνες μεγάλης αξίας κ.α. Μεγάλης αξίας είναι και η βιβλιοθήκη της με περισσότερους από 3.000 τόμους βιβλίων και πλήθος παλαιοτύπων. Σε ειδικό παρεκκλήσιο φυλάσσονται, λειψανοθήκες με οστά πολλών Αγίων και οι κάρες των ιδρυτών της Μονής. Εξέχουσα θέση μεταξύ των ιερών κειμηλίων της Μονής κατέχει η Θαυματουργή Ιερή Εικόνα της «Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιώτισσας», που είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά (μία εκ των τριών που δημιούργησε και σώζονται μέχρι σήμερα). 

Παραλία Πευκιά

Η παραλία περιβάλλεται από το κατάφυτο δάσος του Πευκιά, κι αυτό είναι που την κάνει τόσο μοναδική. Το δάσος βρίσκεται μεταξύ του Ξυλοκάστρου και της Συκιάς και αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή. Εκτείνεται κατά μήκος των ακτών του Κορινθιακού κόλπου και έχει χαρακτηριστεί αισθητικό δάσος. Στο υφάλμυρο έδαφος έχουν αναπτυχθεί 83 είδη φυτών ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν η χαλέπιος πεύκη, το σχίνο, η μυρτιά, η λυγαριά, ο κέδρος, φοινικικό πουρνάρι, το αλμυρίκι, το αρκουδόβατο, το αγριοκάλαμο, η κουνούκλα, το θυμάρι και η αφάνα. Αναφέρεται από τον Κώστα Καρυωτάκη ως το «πράσινο ακρογιάλι της πατρίδας», ενώ ήταν πηγή έμπνευσης του Άγγελου Σικελιανού. Η παραλία του Πευκιά είναι εν μέρει οργανωμένη, ωστόσο υπάρχει πολύς χώρος για όσους θέλουν να βάλουν την ομπρέλα τους κάπου και να καθίσουν μόνοι τους. Στην παραλία θα βρείτε beach bar που σερβίρει καφέ και φαγητό, καθώς και ξαπλώστρες και ντουζιέρες. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά, αφού τα νερά είναι πεντακάθαρα. Δεν είναι ρηχά, ωστόσο βαθαίνουν με ομαλό τρόπο. Η παραλία αποτελείται από λευκό βοτσαλάκι, που σε συνδυασμό με το πράσινο των πεύκων του δάσους και το βαθύ μπλε της θάλασσας συνθέτουν έναν ονειρεμένο προορισμό.

 

TΑ  ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19:  

 • 85% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
 • Όλα τα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση
 • Όλα τα οχήματα  διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο
 • Η μάσκα για τις μετακινήσεις είναι υποχρεωτική για τους επιβαίνοντες. ΟΛΟΙ υποχρεούνται να φέρουν μασκα  και να τη χρησιμοποιήσουν 
 • Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών, από τον οδηγό, με αντισηπτικό

Πίσω