ΓΥΡΟΣ ΤΗΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ

ΓΥΡΟΣ ΤΗΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ

ΓΥΡΟΣ ΤΗΝΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ

*** 110€/άτομο σε δίκλινο με πρωινό !!! ***

Αναχώρηση Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου | 2ήμερη Εκδρομή

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα

Αναχώρηση στις 6:00 από το Νέο Ηράκλειο τις 6:30 από Ομόνοια με προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας όπου θα γίνει η επιβίβαση στις 7:30 στο πλοίο για το νησί της μεγαλόχαρης.

Μετά την άφιξή μας στο λιμάνι της Τήνου θα μας περιμένει λεωφορείο για τον γύρο του νησιού. Η ξενάγηση μας περιλαμβάνει την Αγία Πελαγία όπου θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα, στο χωριό Βωλάξ για προαιρετικό γεύμα και Πύργο - Πάνορμο όπου θα έχουμε παραμονή για βόλτα, καφέ. 

Το απόγευμα επιστροφή και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο Virginia όπου βρίσκεται λίγα μέτρα από τη Μεγαλόχαρη! Ελεύθερος χρόνος για καφέ βόλτα και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

2η μέρα

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο μέσα στην Τήνο για τη βόλτα μας, τις αγορές μας στα Παραδοσιακά γλυκά τους, για τον καφέ μας και όσοι επιθυμούν για να γευματίσουν έως και την ώρα αναχώρησης που θα γίνει από το λιμάνι της Τήνου στις 3:00 το μεσημέρι.

Κατά την άφιξή μας στη Ραφήνα θα μας περιμένει το λεωφορείο για την επιστροφή μας στην Αθήνα.

 

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

 • 110€/άτομο σε Δίκλινο
 • 130€/άτομο  σε Μονόκλινο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • 1 Διανυκτέρευση με πρωινό στο Virginia Hotel μέσα στην χώρα της Τήνου
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνας - Τήνου
 • Μεταφορές-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμά μας
 • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας
 • Φ.Π.Α
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • 1,5€ δημοτικός φόρος
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

 

Τηλ. κρατήσεων: 210 27 72 954

Κινητό: 697 22 22 563

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΓΙΑ ΠΕΛΑΓΙΑ

Η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (της Κυρίας των Αγγέλων) – το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας –  ιδρύθηκε τον 10ο ή 11ο αι. και αποτελεί ένα απο τα σημαντικότερα μοναστήρια του ελλαδικού χώρου. Σύμφωνα με την παράδοση, τρεις πιστές αδελφές από τον Τριπόταμο έχτισαν στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το μοναστήρι από ένα κέλι δίπλα σε κάθε εκκλησάκι που προϋπήρχε στην περιοχή (Αγίας Τριάδος, Τιμίου Προδρόμου και Παμμεγίστων Ταξιαρχών).

Σταδιακά δημιουργήθηκε η πολυπληθής μοναστική κοινότητα και το κτιριακό συγκρότημα της Μονής. Το μοναστήρι έφτασε να αριθμεί 120 μοναχές, ενώ σήμερα φιλοξενεί 50 περίπου. 

Η θρησκευτική και ιστορική αξία της Μονής είναι ανεκτίμητη ενώ ιδιαίτερη είναι και η αρχιτεκτονική της. Στην μονή ασκήτευσε η Αγία Πελαγία, το όραμα της οποίας οδήγησε στην εύρεση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας στις 30 Ιανουαρίου 1823.

ΒΩΛΑΞ

Βωλάξ, ένα χωριό χτισμένο πάνω σε ένα μύθο ή σε ένα περίεργο φυσικό φαινόμενο! Πλησιάζοντας την περιοχή αυτή δεν μπορείς παρά να αναρωτηθείς πώς τόσο μεγάλοι στρογγυλοί βράχοι είναι διάσπαρτοι σε τόσο μεγάλη έκταση. Λες και οι Τιτάνες έπαιζαν φανατικά πετροπόλεμο (ο μύθος) ή τα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής ήταν τόσο έντονα που ο γρανίτης διαβρώθηκε από την υγρασία και τον αέρα (φυσικό φαινόμενο) μετατρέποντάς τον σε ένα τοπίο που παραπέμπει σε άλλο πλανήτη ή την παλαιολιθική εποχή! Κάπου εκεί ανάμεσα στους γρανιτένιους όγκους έχει χτιστεί ένας κάτασπρος οικισμός με στενά σοκάκια, μπουκαμβίλιες και λουλούδια.

ΠΥΡΓΟΣ

Ο Πύργος είναι το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, ανακηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, και ένα από τα πιο γραφικά σημεία των Κυκλάδων. Το όνομα του οφείλεται στον βενετσιάνικο πύργο που χτίστηκε τον 16ο αι. για την άμυνα της περιοχής. Παλιότερα, το χωριό ονομαζόταν Πάνορμος, ονομασία που σήμερα προσδιορίζει τον ομώνυμο όρμο.

Γνώρισε τη μεγάλη του ακμή κατά τον 18ο και 19ο αιώνα με την ανάπτυξη της ναυτιλίας και της μαρμαροτεχνίας. Από τότε ξεκινάει η εκμετάλλευση του μαρμάρου (λευκού και του χαρακτηριστικού πράσινου της Τήνου) και η μεγάλη παράδοση της μαρμαροτεχνίας. Εξελίχθηκε σε κορυφαίο καλλιτεχνικό κέντρο που ανέδειξε πολλούς από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες και ζωγράφους. Σήμερα λειτουργούν στον Πύργο εργαστήρια μαρμαροτεχνίας, γκαλερί αλλά και η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου που συνεχίζει την παράδοση του μαρμάρου.

Τα μουσεία του Πύργου είναι ιδιαίτερα αξιόλογα ενώ κάθε γωνία του Πύργου είναι έργο τέχνης. Αξίζει να περιπλανηθείτε στα γραφικά καλντερίμια του και θαυμάστε την αρχιτεκτονική του χωριού και την τέχνη του μαρμάρου σε κάθε της έκφανση.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ

Παναγία Τήνου, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη περίπτωση κυκλαδίτικου προορισμού που μαγνητίζει του επισκέπτες του αφενός χάρη στη φυσική ομορφιά του, αφετέρου χάρη στην διάχυτη θρησκευτικότητά του. Κάθε καλοκαίρι μάλιστα, αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες, θρησκευόμενους ή μη, που το επισκέπτονται μόνο και μόνο για να θαυμάσουν από κοντά τον Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και φυσικά την περίφημη εικόνα του.

ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΝΟΥ

Ο ναός της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Τήνου είναι αφιερωμένος στην εικόνα της Μεγαλόχαρης που ανακαλύφθηκε εκεί στις 30 Ιανουαρίου του 1823, ύστερα από όραμα της μοναχής Πελαγίας. Μάλιστα, έχει χτιστεί ακριβώς στο σημείο που εντοπίστηκε από τους ανασκαφείς. Η εύρεσή της συνέπεσε μάλιστα χρονικά με την ίδρυση του ελληνικού κράτους και θεωρήθηκε καλός οιωνός από ολόκληρη την ανελεύθερη πατρίδα. 

 

TΑ  ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19:  

 • 85% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
 • Όλα τα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση
 • Όλα τα οχήματα  διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο
 • Η μάσκα για τις μετακινήσεις είναι υποχρεωτική για τους επιβαίνοντες. ΟΛΟΙ υποχρεούνται να φέρουν μασκα  και να τη χρησιμοποιήσουν 
 • Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών, από τον οδηγό, με αντισηπτικό
Πίσω