ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

*** 70€/άτομο σε δίκλινο με πρωινό !!! ***

Αναχώρηση Σάββατο 2 Οκτωβρίου | 2ήμερη Εκδρομή

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα

Αναχώρηση στις 7:00 από την Ομόνοια και στις 7:30 από Νέο Ηράκλειο θα κάνουμε μία ενδιάμεση στάση για καφέ λίγο έξω από την πόλη της Λαμίας και στη συνέχεια συνεχίζουμε στο για τον προορισμό.

Ανεβαίνοντας τον Τυμφρηστό φτάνουμε στο ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ όπου θα κάνουμε στάση για γεύμα με μιάμιση ώρα ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε για τη ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ που είναι αφιερωμένη στην κοίμηση της Θεοτόκου. Θα περάσουμε από τα πατήματα της Παναγίας όπου θα έχουμε ελάχιστο χρόνο για να τα δούμε και να βγάλουμε φωτογραφίες και στη συνέχεια φτάνοντας στο μοναστήρι της Παναγίας θα έχουμε αρκετό χρόνο για περιήγηση, προσκύνημα και αρτοκλασία. 

Νωρίς το απογευματάκι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ όπου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης το ξενοδοχείο μας Elvetia Hotel. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος για τη βόλτα, καφέ και ψώνια.

2η μέρα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ. Χρόνος για καφέ, βόλτα και αγορές ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων. 

Στη συνέχεια θα περάσουμε από ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ και ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ και με δύο ενδιάμεσες στάσεις συνεχίζουμε για Αθήνα
 

ΤΙΜΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ

 • 70€/άτομο σε Δίκλινο
 • 90€/άτομο  σε Μονόκλινο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • 1 Διανυκτέρευση με πρωινό στο Elvetia Hotel 3*** μέσα στο Καρπενήσι
 • Μεταφορές-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμά μας
 • Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας
 • Φ.Π.Α
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • 1,5€ δημοτικός φόρος
 • Είσοδοι σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

 

Τηλ. κρατήσεων: 210 27 72 954

Κινητό: 697 22 22 563

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Η Ελβετία της Ελλάδας, όπως αποκαλούν πολλοί το Καρπενήσι λόγω της θέσης του σας εγγυάται ένα τοπίο επιβλητικό αλλά και φιλικό προς τον επισκέπτη. Σε υψόμετρο 960 μέτρων, στην αγκαλιά μιας θάλασσας βουνοκορφών, στην καρδιά της πιο τραχιάς περιοχής της Ρούμελης, συναντάμε το Καρπενήσι. Έτοιμο να σας καλωσορίσει με το θρόισμα των ελάτων του, τη δροσιά των νερών του, το εξαγνιστικό λευκό του χιονιού και το χαμόγελο των κατοίκων του. Κάθε γωνία από την κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού μέχρι τον Προυσό αλλά και από το Βελούχι μέχρι την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών κρύβει την δική της ομορφιά.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ

Απέχει 33χλμ από το Καρπενήσι. Δεσπόζει σε ένα από τα πιο άγρια και αφιλόξενα τοπία, μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού. Λέγεται ότι το παρεκκλήσι της μονής ιδρύθηκε τον 9ο μ.Χ. αιώνα, τον καιρό του Αυτοκράτορα Βυζαντίου, Θεόφιλο. Γύρω του χτίστηκαν βαθμιαία αρκετά οικοδομήματα, τα κελιά των μοναχών, οι χώροι φιλοξενίας των επισκεπτών αλλά και το συνοδικό και το μουσείο της μονής.

Ο σημερινός ναός χτίστηκε το 1754, πάνω στα ερείπια δυο παλαιότερων ναών που είχαν ανοικοδομηθεί στο ίδιο μέρος. Μπαίνοντας στη μονή συναντάμε το κοιμητήριο των πατέρων, το βαπτιστήριον και, πιο πέρα, το Σχολείο Ελληνικών Γραμμάτων που χτίστηκε το 1819.

Η εικόνα φυλάσσεται, μέσα σε σπήλαιο. Φιλοτεχνήθηκε κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο και σήμερα διακρίνονται μόνο το πρόσωπο της Παναγίας και του Ιησού, καθώς τα υπόλοιπα είναι καλυμμένα με ασήμι, δώρο του Γεωργίου Καραΐσκάκη που γιατρεύτηκε από θέρμη αφού πέρασε έξι μήνες στη μονή.

Στο ίδιο σημείο με το παρεκκλήσι, στο πάνω μέρος, υπάρχει κρύπτη όπου φυλάσσονται λείψανα Αγίων τα οποία συγκεντρώθηκαν εδώ μετά από μακραίωνες προσπάθειες και φυλάσσονται σε βαρύτιμες λάρνακες. Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο διάκοσμος στο παρεκκλήσι, με πανέμορφες τοιχογραφίες.

Η μονή γιορτάζει στις 23 Αυγούστου.

ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Στη µέση της περίφηµης διαδροµής στην Ευρυτανία που ενώνει το Καρπενήσι µε τον Προυσό, «φωλιασµένα» σε ένα κατάφυτο τοπίο στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταµού βρίσκουμε το Μεγάλο και το Μικρό Χωριό.

Το Μεγάλο Χωριό, αµφιθεατρικά χτισµένο σε υψόµετρο 750 µ. στους πρόποδες του όρους Καλιακούδα, κρατάει µέχρι και σήµερα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, µε καλοδιατηρηµένα πέτρινα σπίτια, πλακόστρωτους δρόµους και βρύσες, ενώ προσφέρει και ενδιαφέρουσες επιλογές για διαµονή και φαγητό.

Το Μικρό Χωριό και αποτελείται από δυο οικισμούς, το Νέο και το Παλαιό Μικρό Χωριό, που απέχουν μεταξύ τους περίπου 2 χλμ.
Οι δύο οικισμοί βρίσκονται σε ένα καταπράσινο τοπίο, στους πρόποδες του όρους Χελιδόνα πάνω από την λαγκάδα της Ποταμιάς που διασχίζει ο Καρπενησιώτης, όπου κυριαρχούν έλατα, καστανιές, καρυδιές, βελανιδιές, βατομουριές, κρανιές.

 

TΑ  ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19:  

 • 85% ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ
 • Όλα τα οχήματά μας έρχονται με έγγραφο απολύμανσης πρίν από κάθε μετακίνηση
 • Όλα τα οχήματα  διαθέτουν αντισηπτικό για τη χρήση του σε κάθε είσοδο
 • Η μάσκα για τις μετακινήσεις είναι υποχρεωτική για τους επιβαίνοντες. ΟΛΟΙ υποχρεούνται να φέρουν μασκα  και να τη χρησιμοποιήσουν 
 • Χειρολαβές, πλαστικά μέρη κλπ απολυμαίνονται σε ΚΑΘΕ έξοδο των επιβατών, από τον οδηγό, με αντισηπτικό
Πίσω